Optimist sau realist?

Până acum, bucurându-mă de o sarcină fără probleme, care decurge normal şi frumos m-am axat pe partea frumoasă a unei sarcini, adoptând o atitudine optimistă şi fericită cu privire la felul în care îmi este afectată viaţa de apariţia unui nou membru în familie. Nici nu am realizat până acum ce costisitor este să ai un bebe….bine un pik am fost pregătită de controalele medicale care sunt destul de dese şi costisitoare, dar pe cât se apropie naşterea parcă cresc şi cheltuielile (asta şi din cauză că am tot amânat cumpărarea lucrurilor considerate necesare :)) Da, ştiu că într-un articol anterior scriam ceva despre o lista cu ce trebuie să îi cumperi, pe care ar trebui să o faci şi chestii de genul, dar cât burtica este mică îţi zici că ai tot timpul de pe lume până ce apare bebe să îi iei cele trebuincioase 😀

Aşadar intrând în 7 luni, am pornit la pas prin magazine să văd preţurile şi m-am întors acasă într-o stare de şoc când am realizat cât costă fiecare lucru considerat „necesar”. Cum adică care sunt lucrurile necesare? Hai să facem lista:

Pătuţul trebuie să fie unul cât de cât bunicel pentru că va dormi în el în următorii 2-3 ani; e şi la pătuţ trebuie şi o saltea de calitate că doar şi pentru mie contează pe ce saltea dorm, nu? Şi apoi lenjeria şi margine protectoare pentru ca micuţul să nu se rănească în timpul somnului….dacă dă cu capul de lemnul pătului. Deci, făcând un calcul ajungi undeva la 1000-1500 de lei. Absolut necesar un pătuţ,  pentru că dormitul cu bebe în pat nu aduce nici un bebeficiu cuplului şi nici dezvoltării armonioase a copilului;)

Un dulăpior mic pentru hainuţele micuţului, pentru că vine la pachet cu nevoi suplimenatre de spaţiu…şi mă cam îndoiesc că vei renunţa la haine din garderoba ta să îi faci loc lui, sau da??:P În plus pe deasupra poţi o salteluţă mică şi foloseţti partea superioară ca măsăţă de înfăşat. Deci utilitate dublă…merită să iei unul:)

– Apoi ai nevoie de hăinuţe…ei aici depinde numai de gusturile tale şi de buget, pentru că aici poţi face compromisuri:) Având în vedere că bebe va creşte foarte repede de la o lună la alta şi vei schimba relativ repede toate hainele, cred că nu e musai să investeşti o avere în trusou:) Cred că e important să fie de bumbac 100%  şi cam atât.

Produse pentru igenă, cădiţă şi scutecele….consumabile cum s-ar zice…..aici vei cheltui o mică avere având în vedere că dacă nu sunt de calitate îi pot provoca iritaţii, pielea lui fiind foarte sensibilă, iar iritaţiile odată apărute îţi vor da apoi bătăi de cap suplimentare. Sunt produse bio, speciale pentru bebe, foarte bune, cum ar fi cele de gălbenele de pe http://www.naturalskin.ro/index.php?option=com_virtuemart&category_id=11&page=shop.browse&limit=15&limitstart=0

Căruciorul…aici e lupta cea mai grea pentru mie…de care să fie? Unul cu cadran de aluminiu, că până pe la 2-3 ani în foloseşti zilnic, deci trebuie să fie uşor şi rezistent. Apoi să aibă sau nu landou? Ai nevoie de scaun pentru maşină, pentru siguranţa lui, şi dacă adoarme pe maşină e neplăcut şi pentru el şi pentru tine ca odată ajuns la destinaţie să îl iei şi să îl muţi în landou, nu? Există acum modele de cărucioare care printr-un singur buton pemite montarea scaunului-scoică al bebeluşului de cadranul căruciorului, iar atunci când mai creşte micuţul, are variantă sport pe acelaşi cadran al căruciorului. Având atâtea variante, munca în loc să fie simplificată este îngreunată…pentru că fiecare model are avantaje şi dezavantaje…şi preţurile nu sunt mici deloc:( Sau să iau câte unul pentru fiecare perioadă, din cele ieftine?

Şi lista ar putea continua la nesfârşit…dar cam aici m-am oprit eu cu cele considerate de mine absolut necesare. Voi cum aţi decis în ce şi cum să investiţi????Aştept sugestii şi ponturi de la voi, mămici experimentate:)

Categorii : Jurnal de sarcină
Etichete :