Tataaa…

Se vorbeşte adesea de relaţia mamă-copil, dar uneori uităm cât de importantă este relaţia tată-copil.

Să vezi un om pregătindu-se să devină tată… Să-l vezi transformându-se, obligat să facă schimbări, devenind „stăpân”, asumându-şi responsabilităţi, scoţând la lumină autoritatea, muncind mai mult, sacrificându-şi timpul liber.

Copilul şi tatăl – neînţelegându-se de multe ori, dar iubirea nu înseamnă că trebuie să fie de acord unul cu celălalt. Inima tatălui ştie ceea ce copilul nu poate pricepe încă: durerea de a iubi necondiţionat; mânia care se iscă în urma năzdrăvăniilor ce le face „moştenitorul”; teama de a nu fi un părinte bun.

Câtă nevoie are un copil să se simtă protejat! Care altă persoană este mai calificată de a fi PROTECTOR, APĂRĂTOR?

„Tatăl meu e cel mai puternic om din lume! Tatăl meu este cel mai bun tată din lume, niciun altul nu este ca el!” Toată grădiniţa răsună de astfel de afirmaţii. Apoi, vine perioada în care „Tatăl meu poate să facă orice!”. În adolescenţă, „Tatăl meu e demodat şi nu ştie prea multe!”. Apoi, treptat fiul îi „demonstrează” cum se fac de fapt banii.

Trece timpul. Sună telefonul. „Tată, tu cum ai trecut peste…? Cum ai procedat atunci când…?”. Apoi vin zilele în care ai da orice ca să mai vorbeşti o dată cu el :(….

Adevărul este că sunt unele lucruri pe care doar un tată le poate face şi lucruri pe care le poţi face doar cu tatăl tău. Care mamă merge cu fiul/ fiica ei la pescuit? Cine dintre toate femeile se poate uita la un meci de fotbal 90 de minute plus prelungiri? Cum sună din gura unui tată mândru cuvintele: „Fiică-mea, eşti frumoasă!”? Cine îţi mai pune întrebări de cultură generală şi în două clipe îţi demonstrează că nu ştii nimic? :)) Pe cine chemi la şcoala în minunata zi în care ai reuşit performanţa să spargi tabla? :)) Cine e mai mult nervos decât îngrijorat atunci când întârzii acasă? E TATA!

Cel mai sărac tată poate lăsa copiilor săi cele mai mari moşteniri.

 

Categorii : Părinți & copii
Etichete :