Copiii și dietele

Dacă un copil are o greutate mare o perioadă îndelungată de timp, există posibilitatea ca acesta să rămână obez pentru toată viaţa. În acest sens, cei mai mulţi părinţi îşi pun întrebarea dacă ar fi o idee bună să-şi îndrume copiii spre o dietă.

Răspuns: Dieta nu este o alegere bună!!!

Studiile demonstrează că impunerea unei diete copilului poate dăuna, atât fizic, cât şi psihic. În cele mai multe cazuri, nici nu este de prea mare ajutor. Copiii tind să ia chiar mai mult în greutate după ce lacătele dietelor au fost desfăcute.

EI SUNT ÎN CREŞTERE! TU NU!

Regimul alimentar al părinţilor constă, de cele mai multe ori, în reducerea drastică a alimentelor bogate în carbohidraţi, grăsimi sau zahăruri. Spre deosebire de adulţi, copiii au nevoie de carbohidraţi, grăsimi şi zahăruri pentru a creşte şi a se dezvolta armonios.

În timp ce trupurile noastre se degradează în fiecare zi, trupurile copiilor sunt în formare şi evoluţie.

COPIII NU GÂNDESC CA ŞI ADULŢII!

Dietele tradiţionale sunt create pentru persoane capabile să înţeleagă scopul lor şi să aştepte un rezultat satisfăcător. Ei ştiu care sunt rezultatele finale ale unei diete. Copiii nu pot să sacrifice prezentul de dragul viitorului ( ei vor mânca o prăjitură fără să aibă grija conţinutului acesteia).

COPIII NU POT ÎNŢELEGE SFATURILE NUTRIŢIONALE!

Desigur, nu poţi avea aşteptarea din partea unui copil, să citească eticheta de pe spatele cutiei cu cereale! Şi, sincer vorbind, dacă te uiţi în coşurile de cumpărături ale adulţilor, vei ajunge la concluzia că aceştia nu au o dietă echilibrată. Prin urmare, nu sunt un bun exemplu pentru copiii lor.

CARE ESTE RĂSPUNSUL?

Dacă eşti îngrijorat de greutatea copilului tău, cere sfatul unui nutriţionist sau al unui pediatru. Un singur plan nutriţional nu poate fi potrivit pentru toţi copiii. Necesarul de calorii pentru un copil depinde de vârstă, greutate, înălţime şi activitate fizică.

Între timp, poţi înlocui sucurile gazoase cu apa, dulciurile cu fructele proaspete. Consumaţi cât mai puţină pâine şi paste.

Gătiţi acasă!

 

Etichete :