Părinte pentru prima oară

Să devii părinte poate fi aventura vieții tale, dar și o permanentă responsabilitate. Mii de întrebări atârnă greu asupra acestei noi meserii.

Când ai ținut ultima oară un copil în brațe? Ai avut ocazia să schimbi scutecele unui nou-născut sau să-l hrănești cu biberonul? Ai citit vreodată fericirea pe chipul unui copil care stă la sânul mamei sale?

Poate la fiecare dintre aceste întrebări, răspunsul tău este unul negativ: Nu! Niciodată! Și nu ai fi singura în această situație.

Când mai ai doar câteva săptămâni și cel pe care îl porți în pântece se va ghemui în brațele tale, începi să te neliniștești. Dai buzna în librării și cauți cărți de specialitate, căutând răspunsuri la întrebările: Ce poți și ce nu poți să faci? Cauți „Codul de instrucție parentală” la fel cum ai căutat „Codul bunelor maniere” sau „Codul rutier”.

Trebuie să îți spun de pe-acum: nu vei fi un părinte perfect! Poți doar să te străduiești! Nu-ți mai fixa obiective imposibil de atins!

Răspunsurile vor veni treptat. Vei cunoaște nevoile copilului tău. Și fii liniștită! În lumea asta mare, cele mai multe mămici se descurcă fără ajutor!

 

Etichete :