9 pași spre un regim alimentar organic

O schimbare a dietei normale în una organică îţi va menţine sănătatea şi va influenţa pozitiv starea ta de spirit.

În cazul în care cămara ta este plină de produse alimentare obişnuite, trecerea la alimentele organice s-ar putea părea descurajatoare. Dacă tranziţia se produce în pași mai mici, va fi mai uşor de gestionat , fără a fi copleșitoare și costisitoare . O abordare inteligentă pentru un stil de viață organic vă permite să mențineţi costurile mai mici, costurile fiind adesea un factor care împiedică potenţialii consumatori să cumpere alimente bio.

Pasul 1

Verifică frigiderul înainte de a merge la magazinul alimentar pentru a te asigura că ai loc destul pentru a depozita şi alte alimente. Plănuieşte să mergi mai des la cumpărături, dacă doreşti produse proaspete, deoarece versiunile organice nu au termen de expirare îndelungat. Poţi achiziţiona produse congelate, în cazul în care nu poţi vizita piaţa în mod frecvent.

Pasul 2

Curăţă frigiderul de produse expirate, pentru a face loc fructelor şi legumelor proaspete. Fă-ţi o listă cu produsele pe care trebuie să le consumi în zilele următoare pentru a nu expira şi o altă listă cu produsele pe care vrei să le cumperi.

Pasul 3

Achiziţionează versiunea organică a produselor de pe listă. Treptat, vei înlocui produsele din cămara ta cu versiunile organice. Vei evita astfel risipa, pentru că nu vei mai avea produse de aruncat.

Pasul 4

Începe prin a înlocui produsele care au pielea subţire şi care pot fi consumate fără a fi curăţate în prealabil cu versiunile lor organice, precum: fructele de pădure, merele, ţelina, ardeiul gras verde, piersicile.

Apoi, treci la produsele care trebuie curăţate, precum ar fi bananele, avocado, ananasul, mango, cartofii.

Pasul 5

Treci la laptele şi lactatele organice pentru a elimina hormonii artificiali, antibioticele şi chimicalele din alimentaţie.

Pasul 6

Consumă carne organică, fără hormoni, şi ouă de la găinile crescute la ţară.

Pasul 7

Consumă condimente, sosuri şi esenţe organice.

Pasul 8

Citeşte etichetele produselor pe care intenţionezi să le achiziţionezi şi verifică dacă sunt certificate organic.

Pasul 9

Fă cumpărături la mai multe magazine ca să găseşti cea mai bună selecţie de produse organice.

(după un articol de pe livestrong. com)

Categorii : Alimentație, Sănătate
Etichete :