Hrana organică vs. hrana non-organică pentru copii

Fiecare părinte doreşte cel mai bun start în viaţă pentru bebeluşul său şi asta implică multe decizii importante. Hrana pe care o oferi copilului tău e foarte importantă. Ziua în care îi oferi copilului prima masă cu mâncare solidă este o zi specială, dar părinţii pot întâmpina dificultăţi în alegerea alimentelor de început. Mâncarea organică şi mâncarea convenţională se diferenţiază enorm. De aceea, este important să ştim care sunt aceste diferenţe.

Mâncarea convenţională pentru bebeluşi

Cele mai multe mâncăruri pentru bebeluşi sunt rezultatul gătitului, pasării sau împachetării hranei proaspete. În cazul mâncării non-organice, sursele, precum merele, boabele verzi sau orezul, sunt plantate în mod tradiţional. De asemenea, sunt alimente ieftine şi foarte variate.

Mâncarea organică pentru bebeluşi

Pentru a avea eticheta unui produs organic, alimentul trebuie să atingă standardele stricte impuse de programele organice naţionale, respectiv internaţionale. Acestea trebuie să provină din fructe şi legume care au fost crescute într-un pământ natural, în care nu s-au adăugat pesticide sau îngrăşăminte de la animale care au fost tratate cu antibiotice sau hormoni de creştere. Alimentele organice nu conţin arome, coloranţi sau conservanţi artificiali.

Beneficiile alimentelor organice

Hrana organică scade nivelul de expunere al bebeluşului la pesticide şi alţi contaminanţi. Studiile demonstrează că bebeluşii care au fost hrăniţi cu mâncare convenţională au avut diferite pesticide în organism, dar aceste chimicale au dispărut la o zi după ce mâncarea a fost înlocuită cu cea organică. Copii care consumă alimente non-organice sunt expuşi la probleme de sănătate, incluzând riscul afecţiunilor de neuro-dezvoltare. Având în vedere că, atât organismul bebelușului, cât și creierul sunt într-un stagiu crucial de dezvoltare, specialiștii afirmă că trebuie să limităm la minim expunerea lor la chimicale. Mâncarea organică conține mult mai mulți nutrienți și vitamine.

Alte aspecte care ar trebui luate în considerare

Indiferent dacă alegi alimentele organice sau convenționale, citește cu atenție eticheta. Conform Centrului de Știință în Interesul Publicului, mulți dintre producători, înlocuiesc sursele reale cu apă sau agenți de îngroșare și ingrediente modificate. Aceste produse conțin mai puțini nutrienți și pot avea efecte adverse asupra sănătății.

(după un articol de pe livestrong. com)

Etichete :