8 pași spre un somn liniștit în timpul nopții

Conform un studiu realizat de KidsHealth, nou-născuții dorm până la 16 ore pe zi, dar pentru părinți nu e întocmai floare la ureche. Hrănitul, schimbatul scutecelor, fredonatul și plimbările cu bebelușul în brațe în toiul nopții, pot fi foarte obositoare. Nu poți determina bebelușul să doarmă toată noaptea, deoarece un nou-născut mânâncă din aproximativ 3 în 3 ore. Bebelușii foarte mici sau prematurii, mănâncă chiar mai des. Poți însă să îți ajuți bebelușul să doarmă mai mult noaptea, iar tu să ai momentele tale de odihnă.

Pasul 1

Diminuați lumina în cameră pentru a pregăti bebelușul pentru somnul de noapte.

Pasul 2

Asigură-te că temperatura din camera în care doarme bebelușul este confortabilă. Temperaturile prea ridicate sau prea scăzute pot crea dificultăți în privința somnului.

Pasul 3

Asigură-te că scutecelul este curat și că bebelușul a mâncat înainte de culcare.

Pasul 4

Vorbește cald cu bebelușul înainte de culcare. Când bebelușul se trezește în timpul nopții pentru a mânca, vorbește foarte puțin și nu te juca cu el, pentru că acestea îl încurajează să se trezească. Păstrarea liniștii îl determină să înțeleagă că noaptea este pentru somn.

Pasul 5

Poți culca bebelușul în camera ta, dar nu în patul tău. Academia Pediatrică Americană  este împotriva dormitului cu bebelușul din motive de siguranță.

Pasul 6

Așează bebelușul pe spate pentru a reduce riscul apariției sindromului morții subite a sugarului.

Pastul 7

Oferă-i bebelușului o suzetă.

Pasul 8

Muzica delicată ajută bebelușul să adoarmă mai repede.

(articol scris de Kelly Morris pentru livestrong. com)

Categorii : Bebeluși bio, Mămici bio
Etichete :