Câștigă bătălia spălatului pe dinți!

Din momentul în care copilul tău ajunge la vârsta de doi ani, îmbrățișările și zâmbetele lui parcă se transformă în accese de furie și încăpățânări.  Ei nu mai vor să îi speli tu pe dinți, ci îi cuprinde un spirit de aventură care îi face să rosteacă cuvintele: „Eu vreau să fac singur asta!”

Pe măsură ce citești aceste rânduri, probabil că sunt mii de copii micuți în întreaga lume care rostesc exact aceste cuvinte. Cum câștigi bătălia spălatului pe dinți cu copilul tău, una din cele mai „grele” bătălii? Sper că sfaturile de mai jos îți vor fi de folos.

Folosește patul pentru spălatul de dinți.

Nici măcar să nu încerci să utilizezi baia la începutul bătăliei spălatului pe dinți, te va doborî din prima zi. Fii strategică, planifică și alege-ți bine armele. Odată ce micuțul tău stă pe pat, este mult mai ușor să ai acces la gurița lui. Chiar dacă ei se simt independenți și capabili să facă multe lucuri la această vârstă „matură”, ei nu sunt capabili să se spele pe dinți corespunzător, decât de la vârsta de 7 ani.

Ei sunt primii!

Lasă-i pe ei să se spele pe dinți o tură. Nu te simți prost cât de puțin ”rândul tău” o să dureze. La această vârstă, majoritatea părinților au la dispoziție aproximativ 15 secunde să le perieze dințișorii cât repede și bine pot. Într-adevăr, dinții trebuie periați 2 minute, însă la acea vârstă acest  obiectiv seamănă cu acela de a te antrena 30 de minute întregi la sală.

Periuța de dinți este vie!

Prefă-te că periuța de dinți este vie. Dă-i un nume, o voce specială și prefă-te că vine să dea o petrecere în gurița lor și să le gâdile dințișorii.

Diversifică!

Utilizează periuțe de dinți de culori diferite sau cu personaje diferite. Jack N’ Jill au o gamă de periuțe de dinți care fac spălatul pe dinți să fie mai interesant și mai atractiv pentru micuți. De la  vârsta de doi ani poți alterna între periuțele bio de la Jack N’ Jill de diferite modele (Dino, Hippo, Bunny, Koala), în funcție preferințele copilului tău sau poți folosi periuța siliconică cu protecție pentru o periere mai blândă.

Fii generoasă!

Pastele de dinți de la Jack N’ Jill sunt așa de delicioase și în plus sunt comestibile.  Fă o înțelegere cu ei – pot inghiți prima tură de pastă de dinți, dacă promit că se vor peria cu următoarea. Utilizând o pastă de dinți care este bună la gust și comestibilă, îi încurajezi pe copii să-și perieze dinții, și îi vei ajuta să asocieze rutina igienei orale cu ceva pozitiv, încă de la o vârstă fragedă.

Folosește arome diferite!

Transformă spălatul pe dinți într-un joc. Spune-le să ghicească aroma, în timp ce îi speli pe dinți. Dacă vor avea 4 arome diferite din care să aleagă, copiii nu se vor plictisi. Nu le arăta aroma pastei de dinți pe care o folosești, ci observă dacă pot ei sa recunoască aroma de fructe după gust. Prelungește jocul cât de mult poți și periază-i cât poți de repede și delicat, profitând de momentele în care ei sunt distrași de joc.

Cel mai important este ca tu să câștigi această bătălie fără compromisuri. Sănătatea dinților lor când vor fi adulți depinde de tine. Alege-ți înțelept bătăliile. Pe aceasta trebuie neapărat să o câștigi. Unele bătălii, precum tricoul lui/ei preferat care ție ți se pare oribil, mai poate aștepta.

Dacă ai ieșit învingătoare din bătălia spălatului pe dinți cu copilul tău, povestește-ne mai jos, printr-un comentariu, cum ai reușit acest lucru.

(sursa: www.naturalfamily.jackandjillkids.com)

Etichete :