10 sfaturi pentru a transpira mai puțin în mod natural

Transpirația excesivă este o problemă jenantă care îți poate afecta negativ încrederea și respectul de sine. Dacă ești obișnuită cu subsouri umede, haine pătate de transpirație, un miros neplăcut al corpului și mâini transpirate, atunci citește în cotinuare pentru că sunt multe moduri necostisitoare și naturale de a scăpa de transpirația excesivă.

  1. Consumă mai puțină cofeină. Cofeina poate provoca anxietate ceea ce declanșează în organism transpirația excesivă.
  2. Încearcă să rămâi calmă în orice situație. Așa cum am menționat mai sus, anxietatea cauzează transpirația excesivă, așa că păstrarea calmului poate preveni anxietatea. Încearcă meditația ca metodă de relaxare a minții.
  3. Fă un duș rece. Probabil că nu este cea mai confortabilă experiență, dar face minuni.
  4. Bea destulă apă. Hidratarea menține temperatura corpului scăzută, prin urmare organismul tău va produce mai puțină transpirație. În plus, apa ajută la eliminarea excesului de minerale și toxine din organism. Experții recomandă 6 pahare de apă pe zi.
  5. Evită consumul de alimente procesate, condimentate sau cu adaos de zahăr. Mâncarea condimentată te va face să transpiri mai frecvent, iar un aport ridicat de toxine va agrava și mai tare problema transpirației excesive. Același efect îl are și siropul de fructoză care este folosit de mulți producători pentru a îndulci alimentele.
  6. Consumă alimentele „potrivite”. Un deficit de vitamine din complexul B afectează abilitatea organismului de a asimila în mod eficient nutrienții, și de a elimina toxinele în mod corespunzător. Toate acestea fac ca organismul tău să fie încordat și fără energie ceea ce rezultă și mai multă transpirație. Asigură-te că mânânci destule cereale integrale, fructe proaspete, legume și proteine.
  7. Bea ceai de salvie. Salvia are multe beneficii pentru organism, dar cea mai importantă este aceea de a regla producția de transpirație. Bea de 2-4 ori pe zi ceai de salvie pentru a diminua transpirația excesivă.
  8. Evită consumul de alcool, țigări și droguri. Alcoolul, țigările și drogurile ar trebui evitate oricum dacă îți dorești un stil de viață sănătos. Consumul acestor chimicale duc la o circulație deficitară a sângelui, astfel că ele vor afecta capacitatea organismului de a controla producția de transpirație.
  9. Evită hainele din materiale precum nylon sau poliester și încearcă să porți numai haine din fibre naturale. Bumbacul și lâna lasă mai bine pielea să respire decat materialele din fibre artificiale. În plus, asigură-te că hainele pe care le porți sunt destul de lejere și oferă destul spațiu în zona axilei pentru a permite evaporarea și libera circulație a aerului.
  10. Încearcă să slăbești. Este un fapt că 90% dintre persoanele care suferă de tranpirație excesivă sunt supraponderale. Scăpând de kilogramele în plus, vei crește drastic și șansele de a scăpa de transpirația în exces.

Totuși, nu uita că transpirația este o funcție normală și esențială a organismului care nu trebuie complet inhibată așa cum acționează multe deodorante tradiționale, și anume prin blocarea porilor pielii. Deodorantul natural de la Salt of the Earth nu blochează porii, ci acționează prin împiedicarea dezvoltării bacteriilor care provoacă un miros neplăcut al pielii, oferind o protecție de durată și eficientă.

(articol Salt of the Earth)

Etichete :