Cum să tratezi răceala sau gripa în timpul sarcinii

Apariția unei răceli sau a gripei când ești însărcinată, nu este o imposibilitate. De fapt, este foarte posibil. Sarcina slăbește sistemul tău imunitar, crescând astfel șansele de îmbolnăvire în timp ce ești însărcinată. Dar nu te panica, sunt câteva metode de a trata răceala atunci când ești însărcinată și care te vor face să te simți mai bine.

Ai nasul înfundat?

Încearcă spălăturile nazale cu soluție salină sau spray-urile pentru nas naturale. Te va ajuta să scapi de congestie. Îți poți cumpăra soluție salină sau spray nazal de la farmacie.

Ai mai putea de asemenea, să mergi în baie și dai drumul la apă caldă, pentru a permite aburilor să pătrundă în sinusurile înfundate. Încearcă să nu te uzi în timp ce faci asta.

Mănâncă bine și stai hidratată.

Chiar dacă nu ai poftă de mâncare, încearcă totuși să mănânci bine și să stai hidratată. Este foarte important, în special să bei destule lichide, deoarece în acest mod poți preveni apariția contracțiilor care ar putea duce, eventual la travaliu prematur – pur și simplu de la deshidratare. Deshidratarea poate fi un risc real când ești însărcinată, așa că chiar și mici înghițituri de lichide reprezintă un lucru bun.

Odihnește-te.

Chiar dacă îți este dificil să adormi, întinde-te și încearcă să te odihnești. Dacă întâmpini dificultăți de respirație atunci când te întinzi în pat, pune mai multe perini sub cap pentru a ușura respirația.

Ai dureri de gât?

Dacă te doare gâtul, ceaiul din plante poate fi foarte reconfortant pentru gâtul tău. Ceaiurile din plante sunt bogate în tanin, un compus chimic care poate ameliora durerea de gât. De asemenea, poți adăuga miere în ceai pentru o și mai bună calmare a durerii.

Este foarte important să alegi ceaiuri din plante recomandate femeilor însărcinate. Citește eticheta produselor înainte de a consuma orice fel de ceai din plante, ai grijă în special la ceaiurile pentru răceală și gripa; acestea s-ar putea să conțină plante care nu sunt indicate femeilor însărcinate.

Tratament medicamentos

Consultă medicul de familie sau obstetricianul înainte de a administra orice fel de medicamente fără prescripție medicală sau remedii din plante. În timp ce unele ar putea fi recomandate pe perioada sarcinii, unele sunt contraindicate. Medicul tău este cel mai în măsură să decidă care medicament este cel mai sigur de administrat și care nu atunci când ești însărcinată.

Poți preveni răceala sau gripa?

Chiar dacă nu poți preveni orice expunere la frig sau strănut, ține minte că cea mai bună ofensivă este o bună apărare. Spală-te pe mâini, evită să stai în preajma persoanelor deja răcite și ai grijă de tine printr-o dietă echilibrată și suficientă odihnă. Evită persoanele răcite, chiar dacă este vorba de vreun membru al familiei tale; cât poți, păstrează distanța.

Ține minte că femeile însărcinate sunt mai susceptibile la complicații atunci când sunt răcite sau gripate. Răceala sau gripa reprezintă un risc mare pentru tine și copilul tău nenăscut.

(sursa: www.verywell.com)

Categorii : Mămici bio, Sănătate
Etichete :