Mirosul neplăcut al picioarelor – cauze și soluții naturale pentru combaterea acestuia

Cauza mirosului neplăcut al picioarelor este acumularea de transpirație, iar aceasta poate fi diminuată printr-o bună îngrijire personală și utilizarea de deodorante spray special create pentru picioare.

Picioarele au mai multe glande sudoripare decât orice altă parte a corpului, iar aceste glande produc transpirație în mod regulat pe tot parcursul zilei pentru a menține pielea suplă.  Pantofii și șosetele împiedică evaporarea transpirației, formând, în schimb, un mediu umed și întunecat – un mediu perfect în care bacteriile se pot dezvolta în voie. Pe măsură ce bacteriile descompun picăturile de transpirație, picioarele încep să miroasă.

În ceea ce privește găsirea unui răspuns natural la mirosul neplăcut al picioarelor, ingredientul cheie din compoziția oricărui spray pentru picioare este citratul de trietil, un puternic agent dezodorant. Acest ingredient este 100% natural, biodegradabil și un antioxidant eficient care împiedică dezvoltarea bacteriilor cauzatoare de miros, diminuând astfel mirosul neplăcut al picioarelor. De asemenea, dacă dorești să îți menții picioarele suple și hidratate, uită-te după deodorantele spray care conțin ingrediente precum aloe vera, iar dacă dorești să ameliorezi senzația de picioare obosite, uită-te după ingrediente precum extract din scoarță de salcie – cunoscut și sub denumirea de „aspirina vegetală” datorită abilității acesteia de a trata durerea și inflamația.

(articol Salt of the Earth)

Categorii : Cosmetice bio, Sănătate
Etichete :