5 moduri de a respecta programul de somn al copilului atunci când călătoreşti

Dacă micuţul tău nu este fericit, nimeni nu este fericit. Aşa că ne-am gândit să îţi oferim câteva sfaturi prin care îl poţi menţine pe micuţul tău odihnit şi într-o dispoziţie bună pentru următoarea călătorie.

O călătorie înseamnă relaxare, evadare din rutină, lucruri şi locuri noi de descoperit şi multe altele. Însă o călătorie împreună cu bebeluşul tău poate însemna o provocare, deorece unele rutine trebuie păstrate chiar şi atunci când călătoreşti. Programul de somn al micuţului tău este una dintre acele rutine. Un somn odihinitor este cheia pentru buna dispoziţie a copilului tău chiar şi atunci când călătoreşti, aşa că ţine minte aceste 5 sfaturi care te vor ajuta în următoarea ta călătorie:

1. Respectă aceeaşi rutină ca şi acasă pentru a-i oferi copilului tău acelaşi sentiment de securitate. Ia cu tine orice obiect pe care el/ea îl asociază cu timpul de somn: cărţi favorite, o jucărie preferată, o păturică sau orice alt obiect îl/o ajută să adoarmă liniştit/ă.

2. Când este posibil, încearcă să incluzi multe activităţi în aer liber în timpul zilei, iar seara stai aproape de camera de hotel în cazul în care copilului i se face somn. Dacă este foarte activ în timpul zilei, va dormi liniştit pe toată durata nopţii.

3. Cumpără un pătuţ de călătorie. Merită să investeşti într-un pătuţ de voiaj de calitate care oferă o saltea confortabilă, deoarece acesta îl va ajuta pe copil să se odihnească mai bine – la fel şi pe tine.

4. Pune muzică de fundal liniştitoare în timp ce adormi copilul: fie un CD cu muzică liniştitoare sau descarcă o aplicație pe telefon.

5. Planifică activităţile zilnice în jurul programului de somn al copilului. Dacă este posibil, lasă-l să doarmă cel puţin o dată pe zi.

(sursa: www.parenting.com)

Etichete :