De ce sunt importante ingredientele sănătoase în produsele de igienă intimă?

Șocant! Conform unui studiu din 2017 privind ingredientele cosmeticelor personale, femeile sunt preocupate de conținutul produselor de îngrijire intime pe care le folosesc. Din cele peste 1000 de persoane intervievate, 68% cred că este important sau extrem de important de luat în considerare ingredientele cosmeticelor. Studiul a dezvăluit că atunci când un consumator nu înțelege ingredientele unui produs, influențează negativ atât modul în care continuă să privească brand-ul respectiv, cât și decizia de a-l cumpăra.

Ingredient-Confusion-study-mamici-bio

Producătorii de cosmetice personale devin mai conștienți de importanța folosirii ingredientelor sănătoase (și sunt mai transparenți privind expunerea ingredientelor pe etichetă).
61% dintre femei mărturisesc că este mult mai probabil să cumpere un produs care conține ingrediente pe care le recunosc și le înțeleg.
Producătorul cosmeticelor de îngrijire intimă Good Clean Love, Wendy Strfar, a creat acest brand, în primul rând, pentru siguranța sa personală. Ea explică: “[Atunci când am început compania] aveam reacții adverse severe la produsele cu conținut ridicat de petrochimicale disponibile pe piață la ora respectivă și am știut că, în cazul în care renunț la viața sexuală renunț la căsnicie. Începând preparea lor în bucătărie, visul meu de a-mi schimba produsele intime cu altele care să conțină ingrediente sănătoase, organice, a început să prindă rădăcini. Nu există nimic mai satisfăcător decât să dezvolt formule pentru cosmetice organice care să susțină sănătatea oamenilor și a relațiilor lor intime.”

Stai o clipă…
Studiul a dezvăluit de asemenea niște trenduri alarmante: atunci când și-au cumpărat produse intime, 79% dintre femei spun că au fost foarte confuze la ingredientele de pe etichete. 45% sunt confuze des, foarte des sau întotdeauna. Ceea ce este și mai rău e că doar 2% dintre femeile interogate au spus că înțeleg întotdeauna ingredientele de pe etichetele produselor pe care le cumpără.

fish-mamici-bio

Din păcate, aceste statistici conduc la o problemă și mai mare: există o discrepanță enormă între standardele producătorilor de produse de îngrijire intimă și cele ale consumatorilor. Multe dintre cosmeticele de pe piață conțin un număr mare de ingrediente periculoase și chimicale care reprezintă un pericol serios pentru sănătatea femeilor, în mod special. De exemplu, unele produse sunt create pentru a influența modul în care femeile își simt vaginul (murdar, având nevoie de igienă). Din păcate, ideea acestora de “curat” implică multe chimicale toxice și periculoase pentru sănătate.
Din acest motiv, Good Clean Love este mândru să fie avocatul ingredientelor sănătoase și naturale. Compania este fidelă în a oferi consumatorilor soluții organice, sănătoase pentru igiena zonelor intime.
Niciunul dintre produsele Good Clean Love nu conțin petrochimicale sau parabeni și nici alte ingrediente periculoase pentru sănătate.

(articol scris de Good Clean Love)

Categorii : Cosmetice bio, Sănătate
Etichete :