Ghid de mărimi pentru alegerea cupei menstruale OrganiCup

A sau B, ce măsură ar trebui să aleg?

Cei de la OrganiCup îți oferă un ghid simplu și practic în alegerea cupei menstruale potrivite.

organicup-sizeguide

Vaginul fiecărei femei este 100% unic.
Este posibil să nu fi observat vreo diferență după ce ai născut natural, dar lucrurile s-au schimbat în interiorul vaginului tău și, cel mai probabil, acesta nu va mai reveni la forma de dinaintea nașterii niciodată. Dar acest lucru este perfect în ordine!
De aceea, cei de la OrganiCup au ales un prim factor decisiv în crearea acestui ghid de mărimi: dacă ai născut sau nu, natural. Dorim să menținem lucrurile simple pentru clientele noastre și de aceea considerăm că acest factor este cel decisiv atunci când alegi cupa menstruală.

Alți factori pe care să îi iei în considerare atunci când îți alegi mărimea potrivită

Acestea fiind spuse, nu înseamnă că o femeie care a născut natural nu poate folosi măsura A a cupei menstruale și nu înseamnă nici că o utilizatoare mai tânără, care nu a născut natural, dar are un flux menstrual mai abundent, nu poate folosi măsura B a cupei menstruale.
De fapt, cele mai multe femei pot folosi oricare dintre cele două măsuri ale cupelor menstruale OrganiCup, iar ghidul acesta nu este unul “antiglonț” și sunt și alți factori care merită luați în considerare.

• flux menstrual normal sau abundent
Cupele menstruale OrganiCup pot fi folosite până la 12 ore înainte de a fi îndepărtate și reinserate – la fel și în timpul nopții – depinzând de fluxul menstrual.
Îți recomandăm să golești cupa menstruală mai frecvent la începutul ciclului menstrual până te obișnuiești cu folosirea cupei.
Dacă ai un flux ușor sau normal, îți recomandăm măsura A.
Cu toate acestea, dacă ai un flux menstrual abundent, ar fi de considerat să utilizezi măsura B a cupei menstruale OrganiCup, deoarece are o capacitate mai mare.
Unele dintre femeile care utilizează OrganiCup preferă să aibă ambele măsuri, deoarece au un flux menstrual mai abundent la începutul ciclului, față de finalul acestuia.

• femeile care utilizeaza cupa menstruală pentru prima oară
Recomandăm utilizarea cupei menstruale măsura A de către adolescente sau femei tinere. De fapt, poți începe folosirea cupei menstruale încă de la începutul ciclului menstrual.
Deși nu există limită de vârstă pentru utilizarea cupei, trebuie să te simți comfortabil utilizând-o.

• mame
Pentru mămici recomandăm în general măsura B datorită motivelor enunțate mai sus. Cu toate acestea, dacă ai născut cu cezariană, poate începi prin utilizarea cupei măsura A.

(informații oferite de OrganiCup)