Cătina bio | Expert în frumusețe

Cătina se agață de solul stâncos, deoarece rădăcinile sale groase pătrund terenul neuniform. Cătina albă este o supraviețuitoare și o pionieră care are nevoie de puține lucruri pentru a înflori. De-a lungul întregului ciclu de creștere, cătina albă combină vitalitatea cu forța. Acest lucru se reflectă și în rădăcinile sale, care se întind pe o rază de până la 12 metri. Cătina se poate dezvolta într-un pământ slab, aproape ostil, fără a lua hrană din pământ, stăpânind cu ușurință condiții de dezvoltare și creștere provocatoare.

Însă cătina albă are nevoie de ceva: lumina soarelui. Tufișul cătinei, cu frunzele tari și ascuțite și cu mulți spini, este un închinător al soarelui. Boabele luminoase, galben-roșiatice, absorb lumina solară și iau forță de la el, transformând razele în vitamine valoroase. Aceste fructe greu de recoltat sunt mai mult decât frumoase, sunt pachete de vitamine versatile, menținând sănătatea corpului omenesc, atât în interior, cât și în exterior.
Rezistența este cea mai evidentă caracteristică a cătinei. Boabele luminoase au un conținut ridicat de vitamina C, dar conțin și vitamina B12 (cobalamină), care este foarte importantă, mai ales pentru vegetarieni.
În mod special în perioada sezonului rece, atunci când razele solare nu sunt puternice, sistemul imunitar poate beneficia de această plantă miraculoasă.
Cătina albă este și un expert în frumusețe. Uleiul bogat din semințe și pulpă protejează pielea și consolidează funcția de barieră protectoare. Conține acid linoleic și linolenic, acid palmitoleic și vitamina E, care calmează pielea iritată sau sensibilă. Carotenoizii, cei care dau cătinei culoarea portocaliu-roșiatică, previn deteriorarea pielii expuse la soare și repară țesuturile. Nu permite pielii să se deshidrateze.
Gama Weleda cu conținut de cătină albă sărbătorește acest talent universal pentru viață și vitalitate.

sea-buckthorn-lead-plant

Găsești toate cosmeticele organice Weleda pe www.naturalskin.ro.

 

Etichete :