Super-ingredientul verde numit NEEM | Gama de produse Purifying de la Urban Veda

Iubim produsele naturale care îți susțin regimul de înfrumusețare și care fac o diferență uriașă asupra sănătății tale, așa că nu vei fi surprinsă să auzi că neemul stă la baza gamei Purifying de la Urban Veda.

Ca un foarte puternic antiseptic, neemul este o plantă antibacterială care este benefică în special dacă e folosită în produsele de îngrijire corporală. Ajutând la atenuarea dezechilibrelor Kapha (apă și pământ) și Pitta (foc și apă), această iarbă naturală este ideală pentru oricine dorește să scape de excesul de sebum. Dar ce face această plantă verde și cum o poți folosi în avantajul tău?

Calea Neem
Ingredientul natural este provenit din copacul Neem, cunoscut și sub denumirea de Azadirichta Indica sau liliacul indian. Copacul Neem înflorește în subcontinuentul Indian, incluzând India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka sau Maldive, dar poate să crească oriunde este căldură și umiditate. La extragerea semințelor de Neem, rezultă uleiul. În India, frunzele de Neem sunt uscate și puse în dulapuri pentru a opri insectele să atace textilele sau în cutii pentru a proteja depozitele de orez. În Bengal, frunzele sunt folosite la gătitul unei mâncări numite Neem Begun Bhaja și pentru care frunzele sunt prăjite în ulei alături de vinete și servite cu orez. Oricum, noi suntem interesați de utilizarea sa medicinală.

Beneficii medicinale & de înfrumusețare
Ca antioxidant puternic, uleiul de Neem neutralizează radicalii liberi, care ar fi în mod normal responsabili pentru dezvoltarea unor boli de piele precum eczeme și psoriazis. Poate ajuta la promovarea sănătății funcțiilor rinichilor, detoxifică sângele, echilibrează zahărul din sânge și are un efect pozitiv asupra sănătății părului.

Se găsește în produse de îngrijire a părului și a pielii, dar se poate găsi și sub formă de capsule pentru consum. Uleiul de Neem are aroma usturoiului sau a sulfului și are un gust puternic și amar. De aici și motivul pentru care se produce pentru consum sub formă de capsule. Vei găsi uleiul de Neem prezent în multe șampoane anti-mătreață, datorită proprietăților sale de anti-inflamator și anti-microbial. Este de asemenea eficient împotriva mătreții, iar adăugat direct pe păr, previne electrizarea.

Efectul Neemul în produsele Urban Veda
Cu lista sa nesfârșită de beneficii pe care această plantă o aduce cu sine, nu este de mirare că este unul din ingredientele-cheie din gama Purifying de la Urban Veda. Această gamă este ideală pentru cei cu tenul gras, predispus la acnee și conține tonicuri care îndepărtează bacteriile de pe piele & creme de zi hidratante.

Pentru a găsi toate produsele Urban Veda cu conținut de Neem dă click AICI.

Etichete :