Descoperă principiile Ayurveda din cosmeticele bio Urban Veda

AYURVEDA
Sistemul vindecător holistic, tradițional din India, Ayurveda, este cel mai vechi sistem medical complet din lume, datând cu aproximație de acum peste 5000 de ani. Ayurveda îmbrățișează știința medicală, filozofia, psihologia, alchimia și înțelegerea spirituală și se bazează pe credința că starea de bine este influențată de echilibrul dintre minte, corp și spirit.

Ayurveda-1-naturalskinTermenul “Ayurveda” este derivat din cuvântul sanscrit “ayur” care înseamnă “viață” și cuvântul “veda” care înseamnă “înțelepciune”.

Conform filosofiei Ayurvedice sunt patru obiective de viață la care toți oamenii aspiră: Kama (bucurie), Artha (prosperitate), Dharma (carieră) și Moska (iluminare).

Ayurveda susține că există trei tipuri de corp uman, cunoscute sub denumirea de dosha, acestea fiind: Vata, Pitta și Kapha. Aceste dosha exprimă totul despre noi, de la tipul de piele la caracteristicile fizice, de la sănătate la trăsături de personalitate.

Cosmeticele bio Urban Veda au fost concepute în sinergie cu principiile Ayurvedice cu scopul de a eticheta nevoile primare ale pielii conform celor trei tipuri de corp. Conceptul central al acestei abordări Ayurvedice este de a menține echilibrul natural al dosha-ului tău, ajutând la păstrarea sănătății pielii.

ayurveda-vata-naturalskinVATA
Cuvântul “vata” este derivat din cuvântul sanscrit “va”, însemnând vânt și este o combinație dintre elementele de eter și aer. Tipurile vata sunt subțiri, creative și pline de vitalitate, însemnând energie și mișcare. Sunt entuziaști și sensibili, creativi și impulsivi. Atunci când dosha-ul lor este dezechilibrat pielea poate deveni uscată, mată și lipsită de strălucire.

Acestui tip de piele i se recomandă gama Radiance.

PITTA ayurveda-pitta-naturalskin
Termenul “pitta” derivă din cuvântul sanscrit “tap”, însemnând a încălzi și este o combinație dintre foc și apă. Tipurile Pitta sunt deseori de talie medie, ambițioase, istețe și inteligente. Sunt destul de metodici și organizați și sunt deseori perfecționiști. Tipurile Pitta pot deveni temperamentali atunci când prezintă dezechilibre. Pielea poate fi sensibilă și agravată, predispusă la afecțiuni, precum rozaceea.

Acestui tip de piele i se recomandă gama Soothing.

ayurveda-kapha-naturalskinKAPHA
Kapha este o combinație dintre pământ și apă, pe principiul energiei, creșterii și protecției. Cu o elasticitate naturală, tipurile Kapha sunt stabile, robuste, calme și pașnice. Sunt persoane iertătoare, metodice și empatice. Atunci când prezintă dezechilibre, pot fi înceți și leneși, cu tendință de îngrășare. Pielea poate prezenta pori blocați și sebum excesiv.

Acestui tip de piele i se recomandă gama Purifying.

Toate cele trei game se găsesc spre comercializare pe www.naturalskin.ro.

Categorii : Cosmetice bio
Etichete :