Cupa menstruală OrganiCup – Întrebări frecvente

Cupa menstruală OrganiCup a devenit Cupa menstruală AllMatters.

1. Ce mărime să folosesc?

Măsura Mini: Adolescente și femeile care au nevoie de o măsură mică
Măsura A: Femeile care nu au născut natural
Măsura B: Femeile care au născut natural

Diferența dintre mărimea A și B este foarte mică (mărimea A este cu 0.4 cm mai mică decât mărimea B), dar este totuși este important să folosești măsura corectă pentru a preveni scurgerile. Vaginul este 100% unic pentru fiecare femeie în parte. De aceea, s-a ales nașterea naturală ca principalul factor de diferențiere între cele două măsuri. Chiar dacă nu observi nicio diferență după naștere, lucrurile s-au schimbat. Vaginul tău nu va reveni niciodată complet la forma dinaintea nașterii naturale, dar acest lucru este perfect normal.

2. Poate cupa menstruală AllMatters să rămână blocată sau „să dispară” în interior?

În primul rând, cupa nu „va dispărea” în interior, dar se poate deplasa ușor în sus.

Cupa menstruală nu se poate pierde în interiorul vaginului; va aluneca în jos în cele din urmă datorită forței gravitaționale.

Dacă întâmpini probleme în a ajunge la cupă, primul lucru de făcut este să te relaxezi și să respiri. Dacă AllMatters a ajuns mai sus în vagin, este important să relaxezi mușchii, deoarece tensionarea va face îndepărtarea cupei mai dificilă. Încearcă să te ghemuiești și să folosești mușchii abdominali pentru a împinge cupa în jos până ajungi cu degetele la tijă. Trage ușor de tijă până ajungi la capătul cupei, apoi împinge lateral cu degetul pentru ca aerul să își facă loc și să îndepărteze vidul creat. Îndepărtează cupa gentil. Așteaptă cel puțin o oră după ce te-ai trezit înainte să încerci să îndepărtezi cupa, deoarece gravitatea ajută, iar cupa ajunge mai jos în vagin.

3. Pot urina în timpul utilizării cupei?

Da, fără probleme! Cupa menstruală nu colectează urina. Cupa este inserată în vagin, iar urina iese prin uretră, astfel încât cele două nu interferează și nu trebuie să îndepărtezi cupa atunci când urinezi. Spre deosebire de tampoane, care au o ață care atârnă și care se poate uda cu fluide nedorite, poți folosi toaleta fără probleme. Este foarte igienic.

4. Pot fetele virgine să folosească AllMatters?

Da, dacă ești virgină, poți folosi cupa menstruală AllMatters. De fapt, poți începe să folosești cupa menstruală încă de la prima menstruație. Deși nu există limită de vârstă pentru folosirea cupei, trebuie să te simți confortabil purtând-o. Fetele tinere au mușchii vaginali mai fermi, făcând inserția ușor mai dificilă. De aceea, vei dori să exersezi la început. Dacă te simți inconfortabil, nu forța, ci ia o pauză, relaxează-te și încearcă mai târziu.

5. Va curge fluidul menstrual înapoi în uter sau prin jurul cupei?

Dacă stau culcată sau în mâini, lichidul menstrual se va întoarce în uter? Nu, este foarte improbabil ca fluidul colectat să se întoarcă în uter, chiar dacă stai în mâini. Poate ai observat consistența relativ densă a ciclului menstrual. Prin urmare, fluidul va rămâne în cupă. Poți sta culcată sau în mâini fără nicio grijă.

6. Pot practica sport (alergare, înot, călărit, ciclism, yoga etc) în timp ce port AllMatters?

Cu siguranță da! AllMatters este fantastică dacă ai o viață activă. Cupa colectează de 3 ori mai mult ca un tampon XL. Așa că poți înota, alerga, practica yoga, scuba dive etc fără nicio grijă. Materialul moale al cupei este flexibil, așa că, odată poziționată corect, nu vei simți nimic, oferindu-ți o protecție confortabilă și fără scurgeri până la 12 ore (înainte de golire).

7. Pot folosi AllMatters dacă am menstruație abundentă?

AllMatters funcționează perfect chiar și pentru femeile cu menstruație abundentă sau menoragie, deoarece poate colecta până la de 3 ori mai mult lichid menstrual decât un tampon XL. În timp ce te obișnuiești cu cupa menstruală și cu fluxul ciclului tău, îți recomandăm să golești cupa mai frecvent pentru a observa cât de repede se umple. Dacă ai un ciclu mai abundent, este posibil să trebuiască să golești cupa mai des decât de 2 ori pe zi.

8. Cât timp se păstrează cupa menstruală AllMatters?

Materialul din care este concepută cupa menstruală AllMatters este testat ca durând ani de zile. Îți recomandăm să înlocuiești cupa dacă materialul devine lipicios sau începe să se fisureze (în urma fierberii frecvente).

9. Cât timp pot purta AllMatters?

AllMatters ar trebui să fie golită la fiecare 8-12 ore. La început, îți recomandăm să o golești mai frecvent până când te obișnuiești cu cupa și cu fluxul tău menstrual. AllMatters poate colecta până la de 3 ori mai mult lichid menstrual decât un tampon XL, de aceea poate fi purtat pentru perioade lungi de timp.

10. Am alergie la latex. Pot folosi AllMatters?

Cu siguranță da! Cupa este concepută din 100% silicon medical.

11. Cât lichid menstrual poate reține AllMatters?

Măsurate până la găurelele de la bază, măsura A colectează 25 ml, măsura B 30 ml, iar măsura Mini 17 ml.

12. Pot folosi AllMatters atunci când călătoresc?

Absolut! Atunci când folosești AllMatters, nu trebuie să înlocuiești produsul la fiecare 2-3 ore în timpul zilei așa cum faci cu absorbantele și tampoanele obișnuite. Acest lucru face călătoria mai ușoară și mai convenabilă, în special dacă porți bagajul în spate. Va trebui să golești cupa cel mult o dată pe zi.

Cea mai frecvent adresată întrebare atunci când vine vorba de AllMatters și călătorie este ce fac atunci când nu am acces la apă sau la chiar la o toaletă?

Răspuns: Atunci când îți cureți cupa între utilizări, trebuie să folosești apă curată de la robinet, dar în călătorie, asigură-te că iei cu tine o sticlă de apă potabilă sau șervețelele umede OrganiWipes pentru a-ți dezinfecta cupa. Dacă nu ai niciuna din aceste facilități, poți folosi hârtie igienică pentru moment și ulterior să o speli, când ai acces la baie și apă.

13. Pot folosi AllMatters atunci când nu am acces la apă?

Da, deși va fi ușor mai dificil. În aceste cazuri, îți recomandăm să folosești șervețele sterilizante precum OrganiWipes.

14. Cum folosești cupa AllMatters?

Chiar înainte sau la începutul ciclului, inserează cupa ca pe un tampon fără aplicator. Dacă este inserată corect, nu ar trebui să o simți. După inserție, AllMatters se va deschide și se „va odihni” pe pereții vaginali. Atunci când se deschide va crea un vid, care va preveni scurgerile.

15. Care este impactul asupra mediul atunci când folosești cupa AllMatters?

Credem cu tărie că folosirea cupei menstruale are un impact foarte mare asupra mediului și, de asemenea, un impact la nivel social și cultural.

Toate produsele AllMatters sunt comercializate pe www.biotika.ro.

Dacă nu am răspuns la întrebările tale, ne poți scrie la adresa de e-mail contact@biotika.ro.

Etichete :